Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Steel-Edge.cz Menu

Strom života

11. 11. 2020

S motivem či obrázkem stromu života se většina zcela nepochybně již mnohokrát setkala. Pokud se pozorně zadíváme, nosí šperky s tímto symbolem řada našich kamarádů, nebo známých. Jsou lidé, kterým jsou šperky se symbolem stromu života něčím sympatické a blízké, jiným zase symbol stromu života neříká vůbec nic. 

Strom života má svůj původ v dobách velmi dávných, ve kterých byl předmětem uctívání a modliteb. V těchto dávných dobách byl symbolem duchovním, náboženských a mytologickým. Každý strom je vlastně centrem života, ve kterém se spojuje vše živé. Strom života je také zdrojem energie pro všechny živé tvory, kteří na něm závisí buď přímo, nebo nepřímo.

Strom života propojuje vše živé - to je základní význam tohoto symbolu. Pokud máte respekt a úctu k ostatním lidem a tvorům nemůže vám být symbol stromu života cizí. 

Strom života jako biblický podtextmnohé náboženství i křesťanství zmiňují právě strom života, i když pochopitelně v různých formách. Se symbolem stromu života se lze setkat již ve starém Egyptě, nebo čínské mytologii, kdy strom života představuje něco božského a nadpřirozeného.  

Křesťanství se zmiňuje o stromu života v Bibli, jako o stromu který měl růst v Rajské zahradě poblíž stromu poznání. Není možné se šlo vlastně o jeden a ten samý strom ? Někteří se se přiklání k závěru, že ano. Řada křesťanů považuje za strom života samotný kříž a je pravdou, že mnohé motivy kříže jsou zdobené prvky nápadně připomínající strom života. 

 

Přidat nový komentář

Komentáře

Nebyl přidán žádný komentář.